Ускорени мобилни страници - AMP (Accelerated Mobile Pages)

Какво са ускорени мобилни страници -  AMP (Accelerated Mobile Pages)?

Независимо дали сте издател, компания за електронна търговия, разказвач, рекламодател или имейл подател, AMP улеснява създаването на страхотни преживявания в мрежата. Използвайте AMP за създаване на уебсайтове, истории, реклами и имейли.

Ако някога сте търсили съдържание с мобилно устройство, вероятно сте се сблъскали с AMP или ускорени мобилни страници.

AMP е рамка с отворен код, разработена от Google в сътрудничество с Twitter. Ускорените мобилни страници създават по-добри преживявания и по-бързо зареждане на страниците чрез мобилната мрежа.

Как работи AMP?

AMP HTML

Мислете за AMP HTML като по-скоро версия на обикновен HTML. AMP фреймуорка има строги правила за HTML таговете, които можете да използвате. За да се осигури бързо зареждане на страниците, някои елементи на HTML като форми не са разрешени в AMP. AMP фреймуорка също изисква да използвате модернизирана версия на CSS. Вижте пълния списък с необходимите HTML тагове за AMP фреймуорка. Нищо от това не трябва да е ново, ако сте свикнали да създавате уеб съдържание с помощта на съвременни HTML и CSS.

AMP JS

За да се осигури бързо зареждане на страниците на мобилни устройства, AMP ограничава използването на всеки Javascript. Единственото изключение е за AMP скриптовете, които са оптимизирани за по-бързо зареждане на страниците. AMP JS предоставя лесно за имплементиране библиотека с отделни компоненти. Можете да създавате анимации, да зареждате съдържание динамично, да променяте оформлението и други с помощта на огромната компонентна библиотека на AMP. (И не се притеснявайте, има и AMP компонент за спазване на GDPR. :) )

Трябва ли да използвам AMP за моя уебсайт?

Всички ентусиасти на SEO и мобилните устройства са съгласни, че един добре приложен уебсайт на AMP води до: 

Нашите проекти

DevScale разработва отделни AMP страници на вече съществуващи онлайн магазини. По този начин ускоряваме значително зареждането на продуктовите страници, когато потребителят е дошъл от резултатите в Google.

Списък с осъществени AMP страници:

linkedin icon facebook icon xing icon